Nik West: „Când iau basul în brațe uit rapid de orice lucru stresant sau toxic din viața mea”

Cu un stil eclectic, inovator și plin de gust de a cânta la bas, Nik West oferă publicului concerte pline de energie. Talentul ei a fost observat de artiști de renume precum Prince, Dave Stewart (Eurythmics), John Mayer, dar și de producători importanți cum ar fi Glen Ballard (compozitor și producător care a câștigat Premii Grammy și care a lucrat cu Michael Jackson sau Alanis Morrissette).

În decembrie 2015, Nik West a acordat un interviu revistei Guitar Girl Magazine în care a vorbit despre diversele colaborări, despre contractul cu Fender și Girl Rock Nation.

NIK West

NIK West

Nu uitați! Pe 17 octombrie o vom vedea pe Nik West la București.

Reporter: Cânți la bas și la chitară, ți-ai fi dorit să mai cânți și la alte instrumente?

Nik West: Întotdeauna mi-am dorit să fiu o bateristă EXTRAORDINARĂ… Pot să bat la tobe, dar nu o fac atât de bine pe cât mi-aș dori. Poate că într-o bună zi Sheila E îmi va da lecții. LOL.

Reporter: Dintre toate colaborările pe care le-ai avut, care a fost preferata ta?

Nik West: Mi-au plăcut toate, din fiecare am avut de învățat. Prince m-a inspirat dintotdeauna și continuă să fie o sursă de inspirație. Dar cred că Dave Stewart a fost cu adevărat important pentru mine, pentru că el a fost primul care a văzut că sunt talentată și a avut încredere în mine. În multe dintre deciziile pe care le-am luat am ținut cont de sfaturile lui Dave. Nu este doar un muzician cu care poți lucra ușor, este și un vizionar, se implică în multe proiecte de la spectacole pe Broadway, la scenarii de film sau la producție muzicală pentru artiști de top. Am învățat foarte multe de la el. Abia aștept să colaborez cu Lenny Kravitz și Steven Tyler. I-am cunoscut, iar legătura din noi s-a creat rapid. Suntem firi asemănătoare. Amândoi sunt cool și nebuni și îi iubesc! Pe viitor mi-aș dori să lucrez cu Sting și Red Hot Chili Peppers.

Reporter: Ce înseamnă muzica pentru tine?

Nik West: Hmmmm…. Muzica mă face să uit de stresul de zi cu zi. Când iau basul în brațe uit rapid de orice lucru stresant sau toxic din viața mea.

Reporter: Cum a început colaborarea cu Fender și Girl Rock Nation?

Nik West: Colaborarea cu Fender a început în urmă cu câțiva ani. Eu le-am trimis un e-mail pentru a întreba ce modificări pot face basului meu pentru a mă apropia de sound-ul lui Jaco Pastorius. Persoana care a citit mailul a văzut în semnătură link-ul către site-ul meu, a ascultat piesele mele și m-a pus în legătură cu departamentul care se ocupă de relațiile cu artiști. Nu căutam un contract cu Fender, dar ei mi-au spus că văd un mare potențial în mine așa că m-au băgat în campaniile de promovare a produselor lor. În schimb, de colaborarea cu Girl Rock Nation am fost interesată și am făcut tot posibilul să o obțin.

Reporter: Ce te așteaptă în viitor?

Nik West: Îmi place să lucrez cu Orianthi, care este cea mai bună prietenă a mea. Ne înțelegem foarte bine și din punct de vedere muzical. În acest an am cântat în formulă de trio, cu Brittany Maccarello la baterie. Cred că vor urma și alte colaborări. Cu Orianthi am colaborat și la piesa „My Relationship”, un single pe care l-am lansat recent. Ce urmează? Păi, Steven Tyler a spus că și-ar dori să facem o piesă împreună. Abia aștept!

Reporter: Care a fost primul tău album?

Nik West: Wow. Cred că am primit de la părinți o casetă cu Whitney Houston când eram mică. Dar primul album pe care mi l-am cumpărat a fost „Sittin Up In My Room” cu Brandy. Eram în clasa a 3-a sau a 4-a.

Reporter: Care este primul concert la care ai fost?

Nik West: Poate vei râde, dar să știi că e o poveste adevărată. Nu am fost niciodată la concerte când eram mică pentru că mergeam mereu la biserică. Nu ascultam muzică comercială decât dacă era Brandy sau Whitney. Până acum câțiva ani, când l-am văzut live pe Bootsy Collins, nu am fost la niciun concert. Oricum, m-a lăsat fără cuvinte. Am plâns după acel concert pentru că mi-am dat seama că nu trebuie să-mi impun limite în muzică.

Reporter: Poți să faci un Top 5 al albumelor fără de care nu poți trăi?

Nik West: Să vedem…

Lenny Kravitz –  Greatest Hits și Black and White America

Justin Timberlake –  The 20/20 Experience

Orice cu Michael Jackson

Pearl Jam – Alive

Prince toate albumele funky, dar în special piesa “Let’s Work”  de pe albumul „Controversy”.

Reporter: Care ar fi piesa lansată în ultimii 30 de ani, care îți rezumă viața?

Nik West: Este o întrebare dificilă, dar cred că piesa trupei Bon Jovi, „Livin On A Prayer” este un fel de coloană sonoră a vieții mele.

https://youtu.be/CnSRMLxOUPQ

Facebook Comments
crdesign

About crdesign

Crafted by CRdesign.