Nik West poate fi descries simplu: punctuală, talentată, stilată, extravagantă, charismatică. „Cred că oamenii vor să și vadă ceva. Legendele fac atmosferă. Nu contează doar cât de bine sună piesele, important este și ceea ce oferi din punct de vedere vizual. Unii dintre cei mai extravaganți muzicieni au devenit legende”, a declarant arista într-un interviu din 2013.

Nik West a urcat pe scenă alături de artiști precum Prince, Dave Stewart și Bootsy Collins, iar toți au subliniat latura charismatică a lui West. Dacă am alinia cei mai buni basiști din lume, pe ce loc s-ar vedea artista? „Probabil că aș fi undeva la coadă, dar sunt încrezătoare. Aș fi la coada clasamentului pentru că eu încă mai învăț, încă mai „fur” de la cei mari. Când l-am văzut prima oară live pe Bootsy am plans. Nu-mi venea să cred că sunt atât de aproape de el. M-am văzut pe mine în el”.

Publicul nu uită niciodată experiența unui concert Nik West. Este imposibil să-ți dezlipești ochii de pe ea. Look-ul excentric, mișcările provocatoare, tehnica deosebită de a cânta la bas, Nik West le îmbină pe toate într-un mod armonios. „Trebuie să recunosc că sunt o bună atletă și încerc să mă mențin în formă. E adevărat că uneori basul poate fi greu. Prima oară când am pus mâna pe o chitară bas purtam tocuri pentru că eu cântam în biserică. Așa că am „antrenament” de mică”, a declarat artista.

Modul unic de a aborda chitara bas a ajutat-o pe Nik West să pună bazele unei cariere solide. Pasiunea cu care cântă, faptul că este stângace, i-au atras atenția compozitorului David Scott. Acesta și-a dat seama cât e bine cântă Nik West în momentul în care a închis ochii și a ascultat-o. Din această experiență s-a „născut” piesa „Eyes Closed” de pe albumul de debut „Just In The Nik Of Time”. „Modul în care-mi folosesc mâna este totul pentru mine. Chiar îi spuneam, zilele trecute, unei prietene, că trebuie să-mi asigur mâinile. Așa îmi câștig banii. Basul este a treia mână a mea. Sigur că și vocea este importantă. Când cânt cu vocea știu unde vreau să „ajung” și cu basul. Dintr-un motiv anume, degetele mele vor să facă ceea ce face vocea mea. Într-un fel, îmi folosesc vocea pentru a-mi mișca degetele”.

https://www.youtube.com/watch?v=Ne0WzpHmVQw

Care-i secretul succesului? „Cred cu tărie că Dumnezeu mă ajută în tot ceea ce îmi propun să fac. Sunt conștientă că am încă multe de învățat așa că încerc să profit că sunt în preajma unor muzicieni cu experiență pentru a „fura” din secretele lor. Am muncit mult pentru a ajunge unde sunt acum, dar este o onoare și un privilegiu să fi ajuns în acest punct prin forte proprii”.

Vă reamintim că Nik West va susține un recital la Berăria H din București, pe 17 octombrie. Bilete găsiți aici: http://ticketnet.ro/event.php?id=8209

Vă așteptăm!

 

Facebook Comments
crdesign

About crdesign

Crafted by CRdesign.