no image added yet.

NIK WEST, artista care a colaborat cu Prince si John Mayer, concerteaza la Bucuresti

17 Octombrie, Beraria H, ora 21:00

 

Nik West, una dintre cele mai cunoscute basiste din lume concertează pe 17 octombrie 2016, la Beraria H din capitală, începând cu ora 21:00.

Nik West propune bucureștenilor o variantă inedită de spectacol, împreună cu chitaristul Tomo Fujita – cunoscut pentru colaborările sale cu Phil Collins, Kenwood Dennard, Ronnie Earl și Paul Jackson – și toboșarul John Blackwell – fost baterist al unor artiști precum Prince, Justin Timberlake și Patti Labelle. Această formulă se numește Funkalaya și promite un extraordinar show de ritm și pasiune.

Prince i-a lăudat prezența scenică, John Mayer spune despre ea că este unică, iar Alex Henderson, critic muzical al revistei Billboard îi laudă expresivitatea și talentul muzical. Nik West este, într-adevăr, o aparație unică pe scenele lumii.  Look-ul său funky îi permite să se joace prin toate mijloacele artistice pe care le are la dispoziție, iar show-urile sale sunt dinamice, încărcate de vitalitate și forță. Dave Stewart  de la Eurythmics spune despre ea că este „varianta feminină a lui Lenny Kravitz”, iar însuși Lenny Kravitz a fost atât de impresionat de talentul ei încât și-a dorit să o cunoască personal.

Nik West s-a născut în Phoenix, Arizona, într-o familie de muzicieni. Tatăl său a învățat-o să cânte la chitară, însă în liceu, după ce a ascultat You Wanna Be Startin Somethin’ a lui Michael Jackson, s-a îndrăgostit de farmecul basului și a decis să-l studieze. Muzica nu este însă singura pasiune a lui Nik. Din punct de vedere academic, ea a fost o studentă cu 10 pe linie, iar la finalul liceului a primit numeroase oferte de a continua studiile la facultăți de renume.

Dragostea pentru muzică a fost prioritară și a decis să continue pe un drum cu valențe artistice. Cu toate acestea, ea a avut pentru un timp un blog dedicat matematicii și a oferit meditații la chimie și matematică unor copii fără posibilități materiale.

Deși inițial a dorit să-și construiască o carieră bazându-se pe aptitudinile extraordinare de instrumentistă pe care le-a căpătat în timp, Nik a fost sfătuită de producătorul împreună cu care se pregătea să înregistreze albumul In The Nik Of Time să își folosească și abilitățile vocale. Astfel, a luat naștere un proiect aplaudat în toată lumea și o artistă a cărei energii, după cum spune și Steven Tyler (Aerosmith), o simți de îndată ce te afli în prezența ei.

Facebook Comments