Huevos Congelados – o premieră teatrală, în incinta TVR

09 Septembrie, ora 20:30

Casa de Producție TVR, împreună cu Asociația Culturală Spectaculis, prezintă, în premieră, în cadrul proiectului “Teatru in TVR”, vineri, 9 septembrie, de la 20:30, noua piesă a Rucsandrei Popa, Huevos Congelados.

HUEVOS CONGELADOS este o tragicomedie în patru personaje pe tema infertilității, după un text de Rucsandra Pop, care îi are în distribuție pe Adriana Titieni, Maria Radu, Grațiela Bădescu și Aron Alexandru Lucian. HUEVOS CONGELADOS abordează un subiect tabuu în România – infertilitatea.

În timpul unei curse de avion pe ruta Barcelona – București, trei femei încep să discute zgomotos pe chestiuni foarte intime. Deși nu au aceeași vârstă, iar experiențele de viață sunt diferite, cele trei femei află că au trei lucruri în comun: au același nume – Maria, niciuna dintre ele nu are o relație de cuplu sănătoasă și nu au copii, cu toate că își doresc acest lucru.

Spectacolul este co-produs de Hydra Society, Teatrul Lorgean și Compania de Teatru Become. Pe lângă fonduri AFCN, proiectul a fost finanţat și din donații private, strânse în cadrul evenimentului de fundraising ArtParenting. Hydra Society este un organism cultural cu mai multe capete, care promovează creația contemporană, teatrul independent și spiritul colaborativ.

Muzica a fost realizată de Ovidiu Savu, iar decorul de Adrian Gabor.

Adriana Titieni, interpreta rolului Maria Melinda, a mai jucat și rolurile Ofelia în “Hamlet” în regia lui Liviu Ciulei, respectiv Hypermnesta-Amymone în “Danaidele”, în regia lui Silviu Purcărete. Adriana Titinei a jucat și în serialele de televiziune “În familie”, “La urgență” sau “Tineri pentru tineri”.

Maria Radu, interpreta rolului Maria Isabela, este cunoscută publicului bucureștean datorită rolurilor Roberta Mama din piesa “Jaques sau Supunerea” (Eugen Ionesco) sau al Violei din piesa “A douăsprezecea noapte” (William Shakespeare), ambele în regia lui Gelu Colceag. A mai interpretat rolurile Lidia din “Copiii unui Dumnezeu mai mic” (Mark Medoff), în regia lui Cristian Theodor Popescu, respectiv Tombi în piesa “Demonul Roșu”.

Grațiela Bădescu a absolvit Masterul de Artă Teatrală la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică din București și a jucat, până în prezent, în peste 20 de spectacole în teatre de stat din București și din țară. Grațiela este un promotor al teatrului independent, atât prin producțiile în care a jucat în cadrul Teatrului Lorgean – piesa “Oracol”, scrisă de Rucsandra Pop și performing-ul “New Media – My Friend”, găzduit în București de Muzeul Național de Artă Contemporană, dar și prin implicarea în organizarea mai multor festivaluri de teatru independent.

Aron Alexandru Lucian, interpretul rolului stewardului, a absolvit Specializarea Actorie din cadrul Facultății de Teatru și Televiziune din Cluj-Napoca și Masterul la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică din București. Actorul a jucat în nenumărate spectacole și proiecte independente de teatru la Cluj-Napoca și Târgu-Mureș. Pe scena Teatrului I.D. Sîrbu din Petroșani a interpretat, rolul lui Lysander în piesa “Visul unei nopți de vară”, în regia lui Gelu Badea și rolul lui Zeko, în spectacolul “Cu sufletul nu e de glumit”, în regia lui Sorin Militaru.

După 2010, Hydra Society și-a unit forțele cu Teatrul Lorgean, care a produs și găzduit mai multe spectacole ale Rucsandrei Pop, unul dintre fondatorii organizației.
HUEVOS CONGELADOS este al patrulea spectacol scris și produs de Rucsandra Pop, celelalte trei – “Gărgăland”, “Oracol” și “Talk to the Bomb” fiind jucate atât la Lorgean, cât și în diferite spații alternative și la festivaluri de teatru independent.

Nu uitati ca pentru vineri, 9 septembrie, sa va rezervati un loc la premiera acestei piese inedite, din incinta TVR!

Biletele pot fi achiziționate de la standul Ticketnet din Unirea Shopping Center – etj.2, Librăria Mihai Eminescu, agențiile TUI TRAVEL CENTER și Eurolines, sau online prin: www.ticketnet.ro și www.bilet.ro.
Accesul publicului se face în baza biletelor, prin intrarea Pangrati, începând cu ora 20:00.
Informații la nr. de telefon 0727159090.

Facebook Comments