Festivalul Concurs “Benone Sinulescu”

27-28 mai 2017, ora 10:00

 

Asociația Culturală Spectaculis, împreună cu Primăria Municipiului Buzău, organizează în zilele de 27 și 28 mai, în Piața Dacia, Festivalul Concurs de Muzică Populară „Benone Sinulescu”. Evenimentul are ca scop celebrarea marelui cântăreț buzoian Benone Sinulescu.

În cadrul Festivalului vor fi susținute concerte de către interpreți de renume ai muzicii populare românești, din principalele zone folclorice ale României. Buzoienii se vor bucura de momente magice alături de de maestrul naiului, Gheorghe Zamfir. De asemenea, unul dintre cele mai importante concerte va fi, bineînțeles, cel al îndrăgitului Benone Sinulescu.

Buzoienii vor fi fermecați de voci de aur ale muzicii populare, precum: Angela Buciu, Tiberiu Ceia, Ștefania Rareș, Maria Butaciu, Laura Lavric, Lazăr Novak, Florica Bradu, Mioara Velicu, Elisabeta Turcu, Nicolae Datcu, Valeria și Traian Ilea, Emilia Dorobanțu, Lucia Dumitrescu, Ilie Caraș, Ștefan Vlad, Vasilica Tătaru, Nicu Mâță, Maria Băndoiu, Ionica Stan, Mircea Sime sau „Nemuritorii”. De asemenea, Festivalul se va bucura de prezența lui Dan Negru, invitat special.

Totodată, în cadrul Festivalului va avea loc Concursul de Muzică Populară „Benone Sinulescu”, care se adresează interpreților amatori cu vârste de până la 30 de ani.

Concursul se va desfăşura pe trei secţiuni:

• solişti vocali Grupa 1 de vârstă (concurenții cu vârste până la 12 ani);
• solişti vocali Grupa 2 de vârstă (concurenții cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani);
• solişti vocali Grupa 3 de vârstă (concurenții cu vârste cuprinse între 16 și 30 ani).

Din juriu fac parte artiștii Benone Sinulescu, Angela Buciu, Tiberiu Ceia, Lazăr Novak, George Stanca, Cristian Popescu și Florentina Adriana Stuparu.

Nu în ultimul rând, în minutele dintre concertele organizate în cadrul Festivalului, vor menține atmosfera antrenantă prezentantorii Sorin Ghilea și Cristian Popescu.

Vă așteptăm, cu drag!

Asociația Culturală Spectaculis își propune să sprijine și să dezvolte activitățile culturale dedicate comunității. Ideile noastre se bazează pe valori umane profunde și democratice și ne exprimăm prin promovarea de activități individuale sau colective care implică arta și cultura.
Suntem conduși de pasiunea pentru excelență în domeniul artelor spectacolului; misiunea noastră este de a pune în valoare reperele reale, de a crea experiențe extraordinare și timp de calitate în entertainment.

Facebook Comments